CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears)
Per dubtes i suggeriments: manuelbarrera@ceipguillemdemontgri.com

dilluns, 25 de maig del 2020

Dilluns 25/05/20

BON DIA, NENS I NENES! 🌞

Començam setmana entrant a la Fase 2, això ens dóna una mica més de llibertat. Ja podem banyar-nos a la platja! 😃🏊⛱

Avui és dilluns i, com sabeu, farem una mica de feina de català i religió/valors.

-VALORS
Sessió de Valors: setmana del 25 al 31 de maig: “Les rutines”
  • Objectiu de l’activitat: donar-se compte que sovint repetim rutines, i això fa que no veiem altres possibilitats d’acció.
  • Situació: “L’altre dia el meu amic Joan ens va contar una anècdota de “la ceremonia de neteja de la seva peixera”. Ens va dir que era important canviar l’aigua i netejar a fons la peixera bastant sovint. Ell primer posava aigua dins de la banyera. L’aigua de la banyera tenia sempre la mateixa temperatura. Després, ell pescava amb una xarxa petita els peixos de colors i els depositava amb suavitat i precaució dins la banyera. Seguidament, buidava l’aigua bruta de la peixera, ja sense peixos, la netejava a fons i tornava a posar aigua neta. Finalment,  en Joan només li quedava tornar a agafar es peixos de la banyera i tornar-los a la peixera. Quan de sobte aquell dia, en Joan es va fixar com el seu gat Bigotis extasiat, mirava com nedaven els seus peixos dins la banyera. En Joan es va donar compte amb molta sorpresa, que encara que la banyera fos molt més gran que la seva peixera els seus peixos nedaven mantinguen una ruta molt tancada i de les dimensions de la seva peixera! No nadaven per tota la peixera! Per què feien això els seus peixos?”
  • Reflexions sobre la situació a contestar per escrit per ordinador o mitjançant paper. Llavor recordeu d’enviar-ho al meu correu: natalia.riera86@gmail.com. Espero que us agradi l’activitat. Salut i força, Natalia:
1.       Per què creus que els peixos en la banyera continuaven nedant en cercles petits com si estiguessin en la peixera?
2.      Què penseu què passaria si els peixos arriscassen un poc i canviassen les dimensions de la seva ruta al nedar dins la peixera?
3.      Us agraden les repeticions? Quines coses feis durant el dia de la mateixa manera sempre? Quines avantatges té fer-ho sempre igual? Com us sentiu quan ho feis?
4.      Què ens podem perdre si no provem de fer una cosa d’una manera diferent o d’una altra forma?

5.      Quan feu alguna cosa nova, sentiu por?, de què?. I quan aquesta cosa nova que feu us surt bé, com us sentiu?

CATALÀ
La feina del dilluns passat va ser fer dos fitxes interactives per repassar el subjecte i el predicat i escriure'm al correu 2-3 línies de coses que us haguessin agradat del cap de setmana. Ja ha passat una setmana, recordau enviar-ho avui si encara no ho heu fet, per favor. Gràcies!

Avui farem dos feinetes:
1- Una comprensió lectora que trobareu clicant damunt...


2- La classe de 4t construirem junts una història. Jo us la començaré als comentaris d'aquesta entrada i vosaltres, deixant volar la imaginació, podeu anar continuant-la. Recordau que ha de ser en català i que heu de revisar les vostres faltes. Podeu consultar diccionaris, traductors... No oblideu posar el nom!


RELIGIÓ
Clicau damunt la imatge per veure la feina:



21 comentaris:

  1. Na Paula i en Miquel eren dos germans de deu anys. Estaven gaudint molt d'aquella acampada familiar a la serra. Els pares ja dormien i ells miraven cap el cel meravellats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Varem beure un metiorit era molt gran, va il-luminar tot el cel. Per mala sort, no varem poder ferle una foto. Pero ells es varem quedar felissos per que lo avían vist amb els seus ulls.

      Elimina
  2. De sobte, na Paula va veure que d'aquell meteorit havia caigut una cosa brillant al fons del bosc i ho va dir al seu germà. En Miquel era molt valent així que els dos, agafats de la mà, varen dirigir-se cap allí.

    ResponElimina
  3. Cuan varen arribar al lloc on hauria caigut el meteorit van veure que no era un meteorit, era una petita nau espacial.

    ResponElimina
  4. Els dos varen mirar a la petita nau molt curiosos i nerviosos. "Anem a veure què hi ha dins" va dir en Miquel. Quan varen obrir la nau espacial no hi havia res però varen sentir sorolls i varen veure una ombra llegant darrere d'ells.

    ResponElimina
  5. Se varen asustar y varen cridar Al's seus pares derrepent varen escoltar un soroll pero are ve un bebe Alienijema no es podien creer pero con estava asustar es varen dur a casa.

    ResponElimina
  6. Va resultar que era un alien. En Miquel i la seva germana van sortir correguen espantats, però després d'una estona van tornar perquè teníen molta curiositat

    ResponElimina
  7. Quan van arribar a casa amb el bebé alienígena es van adonar que tenia molta fam però no sabien que aliments menjaven els alienígenes i es van començar a preocupar perquè el bebe va començar a plorar....

    ResponElimina
  8. Quan van arribar a casa es van adonar conta que el alíen no hi era,havia sortit per la finestra i ens vam posar mans a l'obra a buscar pistes per veure per on hauria pogut anar

    ResponElimina
  9. Varem trobar restes de babas pel Carrer,i arribaven fins a un supermercat.Varem entrar i el trobarem al passadís de ses llepolies menjant.

    ResponElimina
  10. Miguel va agafar el nadó als seus braços, i juntament amb la germana van tornar a la nau espacial per esbrinar la història de l'arribada d'aquest nadó Regina a la nostra planeta.

    ResponElimina
  11. Soc na Noelia
    Migel i na Paula es van adonar que el bebe alienígena tenia el poder de llegir la ment i comunicarse amb els senae paraules.El bebe va començar a explicar-li la història de la seva planteja,y el proposit de la seva arribada a la Terra

    ResponElimina
  12. Soy Lucía.
    El alienigena els va dir que pronte vindrįa un meteorit i s'estavellaria contra La Terra. Si els 2 no ho impedíen el nostre planeta desapareixería per sempre.

    ResponElimina
  13. soc na Ahlam.en Miquel i paula es van asustar cuan va arribar la nit van pensar com detenerlo

    ResponElimina
  14. Lo millor seria tornar a la nau i beure si el petit alienígena podria contactar amb els seus pares i aixi ajudarnos
    carolina

    ResponElimina
  15. i sí, el beu va contactar amb la família, però tardarian un dia així que mentre havien de cuidar

    ResponElimina
  16. Eric Al final varen arreglar la nau pero com la nau estava rompuda lis vacosta molt pero com el bebe alienijena va estar molt de temps en la nau savia com arreglarla per fer un camp magnetic pero va ser molt dificil.

    ResponElimina
  17. Despres de una estona varen Fer el Camp magnetic pero despres el bebé alienígena tenía que tornar a la seva Terra y els germans es va posar tristos perqué querian que el bebé estigesi una estona mes pero no podia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Necessitaria saber qui ha escrit aquest últim comentari...No té nom.

      Elimina