CEIP Guillem de Montgrí - Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) - Tel/fax: 971344818 - Eivissa - (Illes Balears)
Per dubtes i suggeriments: manuelbarrera@ceipguillemdemontgri.com

dimecres, 27 de maig del 2020

Dimecres 27 de Maig

QUÈ TAL ESTAU, NENS I NENES? 👋😉

Esper que molt bé. Segur que molts/es ja heu anat a la platja i heu gaudit de l'aigua cristalina que tenim a la mar. Quin tresor!
Heu sentit que fa uns dies varen avistar una tortuga "laúd" enorme a les nostres aigües eivissenques?

Com ja sabeu, avui farem feineta de plàstica i matemàtiques.


PLÀSTICA

Ja quasi tenc tots els retrats cubistes, només en falten cinc per entregar. Recordau que avui és l'últim dia! Animau-vos, aquí els teniu. Clicau damunt la obra de na Valentina.



El dimecres passat us vaig publicar un vídeo per conèixer en Pablo Picasso. Avui, en public un altra per relacionar  la seva vida i  la seva obra. Estau molt atents! Clicau damunt...



Com heu vist, una de les seves obres més famoses és El Guernica.
Aquí us deix una explicació d'aquest interessant quadre:




Després de veure aquests vídeo, ja coneixeu quins elements formen el quadre, que representa una escena molt dramàtica. La feina que us demanaré aquesta setmana consisteix en:

- Triar algun dels  personatges o animals de El Guernica i convertir aquesta situació en una escena positiva. M'explic: si, per exemple triau la dona que du el bebè, podeu representar que el besa, o que li dóna el pit ben contenta... Si triau el cavall pot relinxar ben alegre a una praderia... Si triau la dóna que va doblegada, potser vol agafar un ram de flors... 

- En lloc de tons grisos, serà ben acolorit.

- Això si, respectarem dins dels possibles, la manera de pintar les formes d'en Picasso. Ho veis, que semblen peces aferrades?

- Podeu utilitzar el tamany que més us agradi. 


A CREAR, GRANS ARTISTES! 🎨


MATEMÁTICAS
El miércoles pasado os puse dos fichas interactivas: un crucigrama de cálculo y una ficha de problemas con fraccciones. Faltan 2 personas por hacer la primera y  5 personas por enviar la de problemas.¡Animaos, es muy sencilla! 💪💪 Recordad escribir las fracciones con la barra inclinada. Así: 1/2 para escribir un medio.

La tarea de hoy es hacer los ejercicios 1, 2, 3 y 4  en el cuaderno. Recordad mandar foto para que os lo corrija.

EXPLICACIÓN EJERCICIO 4

Chicos y chicas: os explico el ejercicio 4, porque algunos me comentais que no lo entendéis:

- En el a) se trata de esciribir todas las fracciones que existen que cumplan los requisitos que os piden a la vez, es decir, que el numerador sea igual que el denominador y que el numerador sea más pequeño que 11. Por tanto: 10/10, 9/9.....

- En el b) se trata de escribir todas las fracciones que existen que cumplan también los requisitos que se os piden, a la vez: que el denominador sea 5 y que el numerador sea más pequeño que el denomidador. Por tanto: 4/5.....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada